Het 70:20:10 leermodel staat voor de verhouding tussen formeel en informeel leren; je kan de basis halen uit leerstof, maar leren bevat méér dan dat. De gedachte achter dit principe is dat mensen 70% leren door hun eigen ervaring op de werkvloer, 20% door interactie met anderen en 10% in een formele setting zoals een cursus, training, coaching of e-learning. Deze percentages zijn niet wetenschappelijk bewezen, maar geven vooral een indicatie over de verhoudingen in een leerproces.

Dé start naar een leerplatform

Bij LearnHero geloven wij erin dat leren leuk moet zijn en dat iedereen van nature nieuwsgierig is om te leren. Leren doe je niet alleen uit een leerboek of van achter de computer, maar juist de hele dag door. Altijd en overal. Het 70:20:10 leermodel legt veel nadruk op leren op de werkplek vanwege de groeiende behoefte aan een voortdurend leerproces.

Vanuit deze visie ontwikkelen wij trainingen en leeroplossingen op maat voor onze klanten. Naast formeel leren, zoals een e-learning is er ook gedacht aan de opvolging ervan. De basis om dit goed te organiseren ligt bij ons leerplatform LearnLinq. Met LearnLinq beschik je over het meest gebruiksvriendelijke leerplatform in de markt.

Het gebruik van e-learning

Uitgaande van het model, leer je 10% door gestructureerd en formeel te leren. Vroeger kreeg je een stoffig leerboek die je van begin tot eind moest doorlezen. Dit kan tegenwoordig een stuk makkelijker en leuker! Wij kunnen leerboeken, PowerPoints of hand-outs omzetten naar toffe e-learningmodules. Zo maken we leren leuk en interactief. Voordeel van e-learning is dat iedereen te allen tijde en overal kan leren. Zowel vanaf je desktop, tablet en mobiel.

Easygenerator is dé tool om e-learning te maken. Wij kunnen je leren om zelf je handboeken om te toveren naar een leuke e-learning of micro-learning, maar je kan het ook uitbesteden en het door ons laten doen.

Coaching 

Met de genoemde 20% doelen we op coachinggesprekken en feedback van een leidinggevende, buddy of supervisor. Door in gesprek te gaan over de leerstof, blijft het beter hangen en kan je een stuk eenvoudiger je ervaringen delen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van functioneringsgesprekken. Je kan hiermee alle kanten op! De supervisor kan een grote rol hebben in het begeleiden en ontwikkelen van de nieuwe vaardigheden. Je traint personeel namelijk zodat ze zich kunnen ontwikkelen.

Met het leerplatform van LearnLinq heb je verschillende mogelijkheden om leerpaden te ontwikkelen waar formeel leren gecombineerd kan worden met social learning.

Oefenen

De overige 70% leer je vooral door te oefenen, oefenen, oefenen! Zo kan je in het leerplatform aftekensessies inrichten; hiermee kan een supervisor kijken of de medewerker alle vaardigheden beheerst. De nieuwe vaardigheden die de werknemer heeft geleerd, worden nu getest op de werkvloer en vervolgens afgetekend. Bij LearnHero kunnen we dus een totaalpakket bieden, waardoor de leeropbrengst nog groter is!

Nieuwsgierig geworden?