Iedereen is anders en leert tenslotte op zijn of haar manier. De een gaat vliegensvlug aan de slag, terwijl de ander juist de hakken in het zand zet. De een vindt het prettig om in de ochtend te leren, de ander in de avond. De een sluit zich op in zijn kamer in alle stilte, de ander juist in een koffiezaakje met geroezemoes om zich heen. De manier van leren is voor iedereen anders, maar waar we wél over uit zijn is dat je het beste gespreid kan leren. Door herhaling en oefening kan je het best de leerstof onthouden.

De theorie van Ebbinghaus

Volgens de theorie van Ebbinghaus vergeet je in een mum van tijd de leerstof, als je het niet herhaalt en gespreid leert.

In het leermodel zie je duidelijk aangegeven dat je na 7 dagen nog maar 20% van hetgeen wat je hebt geleerd hebt onthouden. Als je eenmalig een training aan zou bieden en geen opvolging biedt, zie je dat na enkele dagen het grootste gedeelte al is weggezakt. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, want het kost jou als bedrijf veel tijd en energie om je medewerkers bij te scholen en dit te organiseren.

Het HERO concept

LearnHero heeft een complete leeroplossing bedacht om dit te voorkomen! Met het HERO concept  kan je namelijk het hele jaar door je medewerkers trainen in basiskennis en vaardigheden! Met ons leerplatform kan je eenvoudig op trainingen herhalingscondities instellen of blended trajecten samenstellen. Zo kan je belangrijke onderdelen uit trainingen vaker terug laten komen en er een vervolg aan geven.

De meeste bekende vorm is het combineren van een e-learning met een praktijkmoment of aftekenopdracht. Het HERO concept hebben we dus zo ingericht, dat er niet alleen oog is voor de training zelf maar ook voor de opvolging ervan. Op deze manier vergroten we dus het leerrendement en zal de leerstof wél blijven hangen!

Voordelen van het HERO concept

  • Met het HERO concept kan je het hele jaar door je medewerkers trainen in basiskennis en vaardigheden
  • Een compleet leerplatform volledig op maat en afgestemd op jouw leerbehoefte(n)
  • Op belangrijke trainingen kan je herhalingscondities instellen of blended trajecten opstarten
  • Impact traject door trainingen in te richten op de werkvloer en aftekenen door supervisor
  • Medewerkers kunnen vrijstelling krijgen wanneer de kennis op peil is
  • Zeer effectief bij hoog personeelsverloop

Check hier onze klantcases!

Nieuwsgierig geworden?