De eerste paar maanden op een nieuwe werkplek zijn cruciaal. Als nieuwe medewerkers niet goed ontvangen en ingewerkt worden, is de kans groot dat ze binnen een korte tijd opstappen. Zonde van alle inspanningen, nietwaar?! Met een goed opgezet onboardingtraject, bestaande uit een warm welkom en een goede introductie zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich meer betrokken voelen, sneller productief zijn en de organisatie minder snel verlaten. Geef je medewerkers vanaf nu de juiste middelen en informatie om ze aan boord te brengen én houden!

De zoektocht naar nieuwe medewerkers

Een eerste werkdag is altijd spannend. Je kent je collega’s nog niet en je probeert alvast een voorstelling te maken van hoe je eerste werkdag er uit gaat zien. In aanvulling daarop heb je waarschijnlijk ook nog een aantal praktische vragen. Waar kan ik mijn laptop ophalen, wanneer wordt mijn salaris gestort en waar kan ik parkeren?

De zoektocht naar nieuw talent blijkt in sommige gevallen al lastig genoeg, maar het inwerken en vervolgens behouden van nieuw personeel blijkt nog veel moeilijker. Wij van LearnHero zijn van mening dat een succesvol onboarding programma hierbij van essentieel belang is. Al helemaal in een wereld waarin je toekomstige talenten meerdere keuzes hebben en regelmatig van baan wisselen. Met een goed opgezet onboarding programma geef je nieuwe medewerkers een vliegende start binnen jullie bedrijf!

Onboarding medewerkers, wat houdt het in?

Je kan onboarding het best omschrijven als de eerste stap in de samenwerking met je nieuwe medewerkers. Bij onboarding gaat het vooral over het ‘leren’ kennen van de bedrijfscultuur, de visie en missie van het bedrijf, de manier van samenwerken met collega’s en talentmanagement. Dus niet alleen over het inwerktraject op de werkvloer. Indien goed toegepast, zorgt een onboarding programma niet alleen voor betrokken nieuwe medewerkers, maar ook voor de complete integratie van die medewerkers binnen jouw bedrijf!

Ontwikkelen onboarding voor nieuwe medewerkers

Wij helpen je graag om een bestaande bedrijfskennis om te zetten naar een leuk en meetbaar onboarding programma. Dit doen we met behulp van e-learning ontwikkelen. Waarom e-learning, hoor ik je zeggen? E-learning is meetbaar en uniform. De content wordt via e-learning op een slimme en leerzame manier overgebracht via het leerplatform. Misschien nog wel belangrijker: je nieuwe medewerkers kunnen al starten met het onboarding programma voor hun eerste officiële werkdag!

Samen bepalen we wat er in het onboarding programma komt te staan. Wij gieten dit vervolgens in een mooi, eigentijds en compleet in huisstijl ingericht onboardingtraject. Benieuwd of iedereen het heeft begrepen? Door middel van oefenvragen en kennistoetsen testen we de kennis en betrokkenheid van je nieuwe medewerkers. Zo weet je zeker dat de content is blijven hangen en of deze uiteindelijk effect heeft op de integratie van je nieuwe talenten. Iets veranderen? Geen probleem! Wijzigingen in content kunnen eenvoudig worden aangepast en zullen daarna direct zichtbaar zijn in het actuele onboarding programma. Waarom wachten? Let’s go!

Een onboarding opzetten voor je medewerkers, waarom?

Een effectief medewerkers onboarding programma zorgt voor betere prestaties, verbinding en toewijding. Nieuwe medewerkers voelen zich sneller thuis en kunnen eerder productief zijn. Onboarding biedt ook de mogelijkheid om je nieuwe medewerkers bekend te maken met de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen jullie bedrijf. Daarnaast leidt een goed opgezet onboarding programma tot snellere integratie en lagere verloopkosten. En wat dacht je van je positie als werkgever? Met onboarding versterk je namelijk ook jullie werkgeversmerk (employer branding). Jij wilt toch ook dat de eerste indruk direct goed is!?

Enthousiast?

Pak je kans om nieuw talent sneller productief te krijgen en maak ambassadeurs van je nieuwe talenten door een online onboarding programma op te zetten. Dit hoeft niet droog en saai te zijn, geloof ons! Wij van LearnHero weten namelijk als geen ander hoe eenvoudig het is een leuk en leerzaam onboardingtraject te ontwikkelen. Interesse? Klik op onderstaande button, vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Michelle
Coach

Medewerkers onboarden?

085 – 864 0036