Leer alles over microlearning! Wat is een microlearning eigenlijk, wanneer zet je deze in of wat is het verschil met e-learning. Lees mee!

Microlearning

Wat is microlearning?

Een microlearning is een online training met één onderwerp en leerdoel. De kracht van een microlearning is dat deze kort en krachtig is en dat je in een paar minuten de juiste informatie verkrijgt over een specifiek onderwerp. Microlearning is bedoeld om efficiënt te leren en sneller te kunnen starten met nieuwe leeractiviteiten.

Hoe handig is dat?!

Met microlearning kan je leren vooral heel leuk en makkelijk maken. Het is kort en krachtig en bevat één onderwerp, waardoor je kan voorzien in de juiste kennis. Doordat het één onderwerp of leerdoel bevat, is het makkelijk terug te vinden en is het altijd op het juiste moment beschikbaar. Meestal wordt er veel gebruik gemaakt van video’s en korte stukjes tekst. Microlearning wordt ook wel learning bytes, mini e-learnings, learning snack, essentials of chunks genoemd. Klik hier om een microlearning te zien met het onderwerp hygiëne.

Altijd en overal

Microlearning doe je veelal op je mobiel of Ipad. Dit is super handig, omdat je het altijd bij de hand hebt en kan gebruiken. Je hoeft dus niet in de klas te zitten en kan leren tijdens je werk. 

Wat maakt een microlearning nou zo uniek?

Een microlearning is makkelijk te delen ; hierdoor weet je dat de informatie bij de juiste mensen terecht komt en makkelijker terug te vinden is door deze zelfde mensen. Het is een handige tool om in te zetten voor kennisoverdracht en het realiseren van gedragsverandering.

  1. Repeat

Herhaal de content, want het herhalen van kennis werkt echt. Herhalen helpt bij het onthouden van kennis en het plaatsen van de informatie in het lange termijn geheugen.

  1. Remind

Je stelt tussendoor vaak vragen, wat helpt om de kennis op te bouwen en uit te breiden. Door een vraag te stellen, moet je even terugdenken aan wat je zojuist hebt gezien of geleerd. Als dit herhaaldelijk doet over korte stukjes, helpt dat de kennis op te bouwen. Je kan dit ook in de vorm van een toets doen.

  1. Share

Deel de microlearning via de juiste kanalen en zorg dat het goed terug te vinden is. Hierdoor is de kennis altijd paraat. De microlearnings zijn vaak een onderdeel van een groter geheel, dus door ze beschikbaar te stellen in een LMS (centraal Learning Management Systeem) zijn ze ook eenvoudig te groeperen en apart van elkaar te volgen.

  1. Coach

Via het LMS kan je de voortgang van de medewerker volgen. Je kan zien of de trainingen worden gemaakt en of de kennis die is gedeeld ook echt eigen is gemaakt door de toetsresultaten te bekijken.

Bij LearnHero kunnen we jouw verhaal vertalen naar verschillende microlearnings. Hierdoor kan je deze uitzetten onder jouw medewerkers en blijven ze altijd leren zonder dat het voelt alsof je echt aan het leren zijn.

  1. Een micro learning duurt tussen de 3-5 minuten. Een e-learning is een volwaardige training en varieert van een half uur tot wel 5 uur.
  2. Micro learning bevat vaak een afgebakend onderwerp, terwijl een e-learning een volwaardige training is. Deze vervangt vaak een klassikale training. Een micro learning kan daarentegen wel worden ingezet als herhaling op een e-learning.
  3. Micro learning kan je vaak tijdens werktijd wel doen om even het geheugen op te frissen of om even snel iets op te zoeken. Een e-learning doe je vaak naast je werk.

Overeenkomst tussen microlearning en e-learning:

Beide maken leren leuk en makkelijk toegankelijk!

Door video’s toe te voegen, korte instructies en leerstof op een interessante manier aan te bieden kan je trainingen super interessant maken. Hierdoor zijn medewerkers enthousiaster en leren ze makkelijker. Én ze onthouden het beter.

Wij van LearnHero kunnen je hierbij helpen. Wil je eens kennis maken? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Michelle
Coach

Wil je meer weten?

085 – 864 0036

Meepraten?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.