Met een e-learning platform laat je cursusplanning, bibliotheek en portfolio samenkomen. Met een alles-in-één leeromgeving betrek je medewerkers én geef je ze alle tools om te vliegen. Hoe dan eigenlijk? Dat leggen we je graag uit!

Maar eerst even terug naar de basis:

Een e-learning platform is een online leeromgeving waar trainingen verzameld staan die gebruikers kunnen maken. Een online training noem je een e-learning. Gebruikers kunnen deze trainingen maken vanaf de computer, tablet of zelfs de telefoon. Het enige wat je nodig hebt is dus een device én internet!

E-learning zijn tegenwoordig super gaaf om te doen; de vormgeving kan je namelijk helemaal in een modern jasje stoppen. Je kan geluidsfragmenten, (interactieve)  video’s,  icoontjes, afbeeldingen etc allemaal toevoegen. Wat ook tof is, is dat je elk hoofdstuk kan afsluiten met verschillende typen testvragen. Lees hier de tips om e-learning te ontwikkelen.

Zo maak je leren leuk!

E-learning platform

Het e-learning platform is dus de leeromgeving, niet de training zelf. Je bewaart de trainingen online bij elkaar, op een platform. De gebruiker logt in met een gebruikersnaam en wachtwoord en kan aan de slag met beschikbare trainingen die specifiek voor deze medewerker zijn klaargezet. De mogelijkheden om e-learning te gebruiken en te toetsen zijn onbeperkt. Lees Hier meer over een eigen leerplatform.

We laten in deze blog graag zien wat de meerwaarde is van een e-learning platform.

Monitoren

Je kan als beheerder achter de schermen precies zien welke medewerkers waar mee bezig zijn. Je kan zien welke trainingen er klaar staan voor een specifieke medewerker en of ze al zijn begonnen aan de training of juist niet. Of ze de training succesvol hebben afgerond of juist niet? Je kan de ontwikkelingen van de medewerkers goed in de gaten houden en eventueel aansturen als dat nodig is.

Logistieke leerpaden en workflow

Je kan voor het beheren, plannen, organiseren en uitvoeren van alle activiteiten gebruik maken van logistieke leerpaden. Deze flexibele workflow maakt het werk eenvoudig, overzichtelijk en beheersbaar.

Voorbeeld:

Je kan een vaste volgorde van een aantal trainingen op eenzelfde onderwerp vastzetten. Eerst wijnkennis, daarna pas wijnverdieping.

Ook kan je daar achteraan een klassikale sessie inplannen, bijvoorbeeld een wijnproeverij. Als de voorwaarde is, dat je je pas kan inschrijven voor een klassikale sessie als de online training is afgerond, kan je het zo inrichten dat de inschrijving pas beschikbaar wordt gesteld zodra de medewerker de training succesvol heeft afgerond. Dus je zou kunnen zeggen dat je eerst de training wijnkennis maakt, daarna wijnverdieping. Als beide trainingen zijn afgerond, dan pas krijg je de mogelijkheid om je daadwerkelijk in te schrijven voor de praktijkdag: wijnproeverij.

Koppeling met overige systemen in de organisatie

Het is ook mogelijk een koppeling te maken tussen het platform en overige ICT-systemen in de organisatie. Voorbeelden van systemen waarmee koppelingen handig zijn, zijn bijvoorbeeld een leerlingvolgsysteem bij een school, of een personeelssysteem bij een bedrijf. Zo kan je door een koppeling bijvoorbeeld op zeer gemakkelijke wijze honderden medewerkers en rollen koppelen aan jouw platform. Dit scheelt heel veel tijd!

Rollen en rechten

Een platform voorziet in de mogelijkheid rechten en rollen toe te kennen aan de gebruikers van het platform. Voorbeelden van rollen zijn beheerder, organisator, cursist etc. Op basis van de rechten die gekoppeld zijn aan een rol kun je zelf eenvoudig bepalen wie toegang krijgt en wie welke rechten heeft.

Ook bepaal je dus op deze manier wie toegang krijgt tot het materiaal van de cursus om deze te doorlopen. Zo kan je bijvoorbeeld voor alle medewerkers die gekenmerkt zijn als “medewerker bediening”, tegelijk koppelen aan dezelfde training en hoeft dit niet handmatig.

Je leest het al, wij zijn super enthousiast en vinden een goed e-learning platform goud waard!

Mogen wij jou uitdagen?

Wij zijn nieuwsgierig.. ..naar jou, jouw onderneming, wat er leeft in jullie digitale wereld én waar wij jullie mee kunnen laten groeien.

Neem daarom gerust contact met ons op om kennis te maken! Dit kan via het contactformulier, via ons telefoonnummer 085 – 864 0036 of via chat rechtsonder deze pagina.

Michelle
Learn Coach

Nieuwsgierig geworden?

085 – 864 0036

Meepraten?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.