Door de corona-crisis zitten veel mensen thuis. Veel mensen kunnen gelukkig thuiswerken. Dit kan lastig zijn, je hebt veel afleiding. Misschien heb je wel kinderen die rondrennen, veel klusjes die je ziet tijdens het thuiszitten of gewoon geen concentratie. In deze blog geven we tips om effectief thuis te werken!

Doe alsof je kantoor gaat

Structuur is super belangrijk voor thuiswerken. Het is goed om hetzelfde te doen als wanneer je naar kantoor zou gaan. Sta elke dag om dezelfde tijd op. Neem een douche voordat je begint met werken en kleed je aan in normale kleding (i.p.v. een jogginsbroek). Als je structuur in je dag houdt kom je in een werkmodus.

Creëer een comfortabele werkplek

Het is heel belangrijk dat je een goede houding aanneemt tijdens het werken. Dit is goed voor je productiviteit en voor je rug. Zorg voor een rustige plek waar je je goed kan concentreren. Een opgeruimd bureau geeft rust in je hoofd en dat verbetert ook je productiviteit.

Maak een planning

Maak een to-do lijst met alle taken die je die dag wilt afronden. Vink ze af wanneer je ze afhebt, dit geeft een goed gevoel. Als alle taken gedaan zijn kan je stoppen en blijf je niet tot laat in de avond doorgaan.

Neem pauzes

Pauze is essentieel tijdens je werkdag. Om optimaal geconcentreerd te blijven is het goed om je hersenen rust te gunnen. Ga bijvoorbeeld een rondje lopen. Lopen geeft ontspanning en is bovendien ook nog goed voor je dagelijkse beweging. Na een pauze kun je weer fris met je werk verdergaan en ben je extra productief!

Ga offline

Om zo goed mogelijk je werk te doen, zonder afleiding, moet je offline gaan. Leg je telefoon uit het zicht, zet de televisie uit en blijf van social media weg. Door alle onnodige apparaten uit te zetten kun je ongestoord je werk doen.

Heb je een gezin? Communiceer goed met elkaar.

Werken jij en je man/vrouw allebei thuis. Maak dan samen een plan. Stem met elkaar af wie wat wanneer moet doen. De één kan bijvoorbeeld in de ochtend oppassen en de ander in de middag. Zorg samen voor de beste oplossing!

Neem de juiste houding aan

Op de bank zitten tijdens thuiswerken is verleidelijk, maar voor een langere tijd is dit natuurlijk niet zo goed voor je lichaamshouding. Ga achter een bureau zitten op een goede stoel en aan een bureau waarvan de ideale hoogte ongeveer 75 centimeter is. Een verstelbare en comfortabele bureaustoel is ook van belang, verstel hem zodat je boven- en onderbenen een hoek van 90 graden maken.

Meer weten? Neem ons contact met ons op!

Eva

Eva

Meepraten?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.