Skip to main content

Online leren lijkt zo makkelijk maar het is best handig om met tips leren effectiever te maken. Wij helpen je hier graag bij! 

Creëer een ruimte:

Om effectief online te kunnen leren heb je ook een fysieke ruimte nodig, zonder afleiding, goed verlicht, opgeruimd en rustig. Dit heeft namelijk invloed op de vraag of je in de studeer modus komt.

Maak een schema met afspraken:

Zet deze in je agenda.  Bij online leren heb je veel vrijheid. Maak een planning, pas deze toe en stel deze bij op basis van je ervaringen. Dit zorgt ervoor dat het trainen je niet ontgaat en je je aan persoonlijke afspraken houdt.

Maak aantekeningen ter verwerking:

Onderzoek laat zien dat het maken van aantekeningen op papier effectiever is dan het maken van aantekeningen op een laptop. Bij het maken van je aantekeningen kun je ook tekeningen maken. Visueel beeld blijft beter in je lange termijn geheugen hangen.

Maak regelmatig een korte quiz

Maak zelf een quiz waarmee je kunt oefenen. Dit helpt met het verwerken van de informatie en is bovendien leuk om te doen.

Wees actief vóór het leren

Als je zelf actief bent geweest voor dat je gaat leren is je brein ook actief.  Ga bij even sporten of wandelen. Je kunt ook simpel in je kamer een paar rek en strek oefeningen doen. Dit heeft ook al effect.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op!

Neem ook een kijkje bij HorecaHero!

Eva

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.