Wanneer je een e-learning maakt, wil je natuurlijk dat deze uiteindelijk door al je medewerkers wordt afgerond. Klinkt simpel, maar is dat ook zo? Natuurlijk kun je binnen no time én eenvoudig een e-learning ontwikkelen. Content heb je vaak al klaarliggen, je hoeft het alleen nog maar in een e-learning te plaatsen. Voeg wat testvragen toe en klaar is kees. Makkie toch!

Maar leren je medewerkers hier ook echt wat van? Je wilt natuurlijk ook dat ze vanaf het begin tot aan het eind geïnteresseerd zijn en dat hetgeen ze leren hen ook bij blijft. Lukt dat enkel met informatie, denk je? Het antwoord is nee; het oog wil tenslotte ook wat. Een visueel aantrekkelijke e-learning is een e-learning die medewerkers afmaken. Stop daarom tijd en energie in het visualiseren van werk gerelateerde situaties en scenario’s om je medewerkers te boeien en binden!

Wil je tips om het oog ook gelukkig te maken? Let’s go!

  1. Houd het simpel en kort

Indien mogelijk uiteraard. Lange teksten zijn saai en je medewerkers zullen snel afhaken. Houd paragrafen kort, gebruik headings en voeg visueel aantrekkelijke elementen toe. Houd hierbij ook in gedachte dat veel medewerkers de e-learning op een smartphone of tablet starten. Kortom, houd het simpel en behapbaar.

  1. Kies een thema (huisstijl)

Kies een template waar je consequent in bent. Gebruik vrolijke kleuren en een eenvoudig te lezen lettertype. Gebruik het logo en de huisstijl van jouw bedrijf om ‘brand awareness’ te creëren. Zo verbindt je jouw medewerkers (onbewust) met je jouw bedrijf. Wel eens aan het gebruik van gifjes gedacht? Geloof ons, het werkt!

  1. Afbeeldingen, video’s en illustraties

Wanneer we ons betrokken voelen bij bepaalde visuele content, denk hierbij aan afbeeldingen en video’s, blijft deze informatie ons beter bij. Kies voor universele content of maak zelf leuke illustraties en video’s waar je medewerken zich in kunnen herkennen. Denk er wel aan, gebruik en plaats alleen content met toegevoegde waarde en verlies het uiteindelijk doel van e-learning (leren) niet uit het oog

  1. Wees creatief en wissel het af

Een visueel aantrekkelijke e-learning is interessant, doet je verbazen en triggert nieuwsgierigheid. Je maakt een e-learning visueel aantrekkelijk door foto’s, video’s en illustraties toe te voegen. Wees creatief en maak het persoonlijk! Vergeet niet content af te wisselen met elkaar. Je kan ook overdrijven en dat wil je natuurlijk niet!

Het resultaat?

Ook zo benieuwd hoe jouw e-learning eruit kan komen te zien? Vul je gegevens in en we sturen je twee voorbeeldmodules door. Superleuk en geheel kosteloos. We willen jou namelijk ook graag triggeren;)

Nieuwsgierig?

Wil jij iets met e-learning gaan doen? Dan zit je bij LearnHero goed! Wij kunnen je leren hoe je zelf leerzame en mooie e-learning kan ontwikkelen, maar we kunnen het ook samen doen! Nieuwsgierig? Neem contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, via ons telefoonnummer 085 – 864 0036 of via de chat rechtsonder deze pagina.

    Vul je gegevens in en bekijk onze gratis e-learningmodules    Meepraten?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.