Skip to main content

Binnen twee maanden een online leerplatform inrichten voor zo’n 2000 medewerkers en een grote groep franchisenemers. Een uitdaging van restaurantketen De Beren die we maar al te graag aangingen. De grootste challenge? Medewerkers trainen in het beheren van e-learning content en het leerplatform van HorecaHero.

Klantvraag

Hoewel last minute, was het niet De Beren die koos voor het beperkte tijdslimiet. De leverancier waar het bedrijf eerder mee was gestart kon de belofte voor een echte Beren academy niet waarmaken. Einde oefening? Nee hoor, LearnHero to the rescue!

De Beren Academy

Voor de realisatie van De Beren Academy hoefden we zeker niet het wiel opnieuw uit te vinden, laat staan de software. Een compleet leerplatform, meer dan 25 online hospitality trainingen en een bijbehorende auteurstool lagen namelijk hapklaar al op de toonbank. En daar smulden we van.

We gingen aan de slag met het implementeren en inrichten van een online leerplatform. We realiseerden een gebruikerskoppeling met HR systeem AFAS en trainden De Beren in het ontwikkelen van e-learnings. Een persoonlijk designerfeestje voor niet-designers. Om de motivatie van De Beren medewerkers te prikkelen pasten we micro-learnings en bitsize learnings toe.

Het resultaat

Het resultaat? Een echte Beren Academy met online modules waar je in enkele swipes doorheen raast. Korte filmpjes, een online quiz en informatie over alle onderwerpen waar medewerkers mee te maken hebben. Of mee te maken wíllen hebben. Want wie een hogere functie ambieert kan binnen de Beren academy naar hartenlust trainingen volgen. En leidinggevenden zien achter de schermen precies hoe medewerkers zich ontwikkelen. Is dat even mazzel.

Meer inspiratie?