Steeds meer bedrijven ruilen hun stoffige bedrijfsliteratuur in voor frisse en effectieve e-learnings. De komst van online leersystemen brengt voor bedrijven waardevolle inzichten met zich mee. Een eye opener in kennis en groei van medewerkers; een rendabele ontwikkeling voor grote bedrijven, waaronder ook voor multinational en distributiebedrijf Saint Gobain.

Klantvraag

Het trainingsmateriaal ligt klaar, maar hoe brengen we dit over op medewerkers? En dan ook graag zodat het leren een klein feestje wordt! Bij multinational distributiebedrijf Saint Gobain, met 171000 medewerkers in 68 verschillende landen, is de behoefte aan een zelf in te kleuren leersysteem groot.

E-learning ontwikkeltool

Simpel, was ons antwoord. Met behulp van de ontwikkeltool zette Saint Gobain easy-as-pie kennis om naar interactieve e-learning modules. Zo werd het voor medewerkers leuker om te leren, en voor de HR afdeling van Saint Gobain makkelijk om resultaten te volgen. Met de online trainingsmodule traint het bedrijf grote groepen nu sneller dan ooit en maakt het klassikale krijtbord plaats voor online games en leer challenges. De leerstof kan snel worden geupdate, waar en wanneer dat nodig is.

In onze training leerden wij de knappe koppen van Saint Gobain’s HR afdeling niet alleen hoe de auteurstool in elkaar steekt, maar ook hoe je de omgeving aantrekkelijk vormgeeft. Minstens zo belangrijk. Hoe we verder skills konden toepassen? Bij het opstellen van een didactische opbouw, werken met leerdoelen en het zo klein mogelijk houden van de content (microlearning).

Meer inspiratie?