Skip to main content

Een online veiligheidstraining ontwikkelen voor 7000 werknemers in 7 verschillende talen. We doken we wereld van chemicaliën in, om samen met TEM B.V. de Turn Around van één van de grootste chemische bedrijven ter wereld te ondersteunen. En daar kwamen best wat taalknobbels aan te pas.

Bij een Turn Around (TA) wordt de productie van een bedrijf bepaalde tijd stilgelegd om onderhoudstaken uit te voeren. Een Turn Around vindt vooral plaats bij bedrijven die voor hun productie afhankelijk zijn van grote installaties of machines, the big boys dus.

Klantvraag

De Turn Around van chemicaliënbedrijf Dow Chemicals had heel wat voeten in de aarde, maar liefst 7000 paar. De werknemers uit verschillende landen dienden namelijk allemaal een online veiligheidsinstructie volgen voordat ze überhaupt het werkterrein konden betreden. Zowel een training als een eindtoets was benodigd in zeven verschillende talen.

E-learning ontwikkeling

Wij trokken onze werkschoenen aan en gingen aan de slag met de digitale leeroplossing. We richtten het leerplatform in met verschillende dashboards en vertaalden de veiligheidstrainingen naar zeven talen. Als laatste trainden we de HR afdeling van TEM om de e-learning zelf te onderhouden en wijzigen met de ingebouwde auteurstool.

Bij het behalen van een training ontvangen werknemers een persoonlijk certificaat als bewijs van deelname en afronding. Het resultaat is direct zichtbaar in de leeromgeving en in een centraal register. Dit concrete bewijs is handig voor Dow Chemicals én voor de werknemers zelf. Zo worden veiligheid en efficiëntie op grote schaal samengebracht. In drie maanden tijd heeft TEM meer dan 7000 contractors uit verschillende landen getraind in de veiligheidsvoorschriften voor de TA van Dow Chemicals. Een project voor echte big boys, en daar zijn we trots op!

Meer inspiratie?